Haberler
   İZSU FİLOSUNA 44 ARAÇ DAHA..

İzsu Genel Müdürlüğü'ne 9 yeni ilçede su arızalarına daha kısa sürede müdahale etmek için hazırlanan 44 adet tam donanımlı su arıza ve bakım araçları teslim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resim4golge

2  3  4

 

Filoya 44 yeni araç daha katıldı

İzsu Genel Müdürlüğü,  9 yeni ilçede su arızalarına daha kısa sürede müdahale etmek için 44 adet tam donanımlı su arıza ve bakım aracı aldı. 6.6 milyon liralık yatırımla satın alınan araçların 22’si hizmet vermeye başladı. İZSU, bir buçuk yıl içinde ilçelere 42.2 milyon liralık yeni araç yatırımı yaptı. 

İZSU Genel Müdürlüğü, Bütünşehir Yasası ile 2014 yılında 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sınırlarına bağlanan 9 yeni ilçede kurduğu müdürlüklerle su, kanal ve abone hizmetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. İZSU son olarak, su arızalarının giderilmesi, yeni su bağlanması, branşman yenileme ve su kaçaklarının azaltılması çalışmalarını daha süratli yapabilmek için araç filosunu 44 adet su arıza ve bakım aracı ile takviye etti. 6 milyon 614 bin liralık yatırımla satın alınan araçlardan 4’ü merkezde, 40’sı ise Çeşme, Karaburun, Dikili, Bergama, Kiraz, Kınık,Beydağ, Tire ve Ödemiş’te hizmet verecek. Satın alınan araçlardan 22’i hizmet vermeye başlarken, 20’sinin yıl sonunda geleceği bildirildi. İZSU ayrıca, kent genelinde kazı işlerinde kullanılmak üzere 2.8 milyon liralık yatırımla 4’ü lastikli, 3’ü paletli olmak üzere 7 ekskavatör de satın aldı.

iz1 

Daha hızlı, daha sessiz, daha modern
Personelin çalışma şartlarını da kolaylaştıran araçlarda hidrolik kasa, branşman kollarındaki tıkanıklıkları açmak için hava kompresörü, hidrolojik jeneratör, hidrolik asfalt kesme makinesi, elektrofüzyon kaynak makinesi, hidrolik kırıcı tabanca (beton veya asfaltı kırmak için) ve hidrolik ışık kulesi bulunuyor. Işık kulesi, özellikle gece çalışmalarında daha önce seyyar lamba kullanan ekiplere büyük kolaylık sağlıyor. 

Bütünşehir Yasası ile sınırlarına bağlanan 9 yeni ilçede kurulan müdürlüklerle hizmet verdiklerini belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, mevcut araçlara ilave alınan yeni su arıza araçları ile hizmet kalitesinin ve hızının daha da artacağını söyledi. Yetkililer, çevreye duyarlı ve gürültüsüz çalışan yeni araçlar sayesinde ekiplerin arıza yerine daha çabuk ulaştığını, işçi sağlığı ve güvenliği açısından da İZSU personeline uygun şartlarda çalışma olanaklarının sunulduğunu bildirdi.

Yeni araçların, arıza yerinde ilave ekipmana gerek kalmaksızın, asfaltın kesilmesi ve çukurdaki suyun giderilmesi çalışmalarını kolaylıkla gerçekleştirebildiği açıklandı. 

iz2

1.5  yeni yılda araç filosuna büyük yatırım 
İZSU, 2014 yılında yeni ilçelerin ihtiyacını karşılamak için 4.4 milyon liralık yatırımla 25 kamyon ile 4 adet 4x4 hizmet aracını (29 adet) filosuna dahil etti. Ardından 25.5 milyon liralık yatırımla kanal temizlikleri için 23 yeni kombine kanal aracı satın alındı.  2015 yılında da 5 milyon 750 bin liralık yatırımla 14 su arıza ve bakım aracı, 3 vidanjör ve arıtma tesisleri için 2 adet bakım aracı hizmete girdi. 
Son alınan 44 araçla birlikte yeni ilçeler için yapılan araç yatırımı 42.2 milyon lira oldu.