MERSİN MESKİ İÇMESUYU BAKIM ONARIM ARAÇ FİLOSU TESLİMATI
01  03  14 
06  07  08
 21.1  22.1  23.1
Kurumun Web Sayfasındaki Haber:
Mersin Büyükşehir Belediyesi Web Sayfası:
Haber Tarihi : 25.11.2017
 
MESKİ’NİN ARAÇ FİLOSU GENİŞLİYOR
 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne alınan yeni araçların tanıtım törenini gerçekleştirdi.

 

MESKİ tarafından özellikle ilk müdahale aracı olarak kullanacak olan yeni araçlar Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende tanıtıldı. Alınan araçlar ile filosunu güçlendiren MESKİ’nin 26 aracı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  tarafından vatandaşlara tanıtıldı.

 

“Büyükşehir Belediyemizin hizmet atağını doruk noktasına çıkarma gayrindeyiz”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, araç tanıtım töreninde yaptığı konuşmasında, “Yine hayırlı bir hizmetin açılışında bir arada olduğumuzdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz diyorum. Attığımız her adım, ortaya çıkan her eser ve halkın hayatını kolaylaştırmadaki her gayret ve çabamız, bizleri biraz daha mutlu ediyor. 30 Mart 2014’te yeni büyükşehir yasası ile birlikte merkezdeki dört ilçeden ziyade, Mersin genelindeki 13 ilçeye hizmet verme görevini üstlendik. Merkezde 900 bin civarında nüfus ve dört ilçe vardı. Şu andaki hizmet alanımızda 13 ilçe var ve 2 milyona yakın nüfus var. Daha önceki Büyükşehir alanının 22 katı bir alan ortaya çıkıyor. Bu kadar geniş bir alana hizmet vermek için tabi ki kendimizi yenilemek, çağ dışı kalmış eski araçları bir an evvel belediyemizden uzaklaştırmak ve yeni, modern araçlarla takviyeler yaparak Büyükşehir Belediyemizin hizmet atağını doruk noktasına çıkarma gayretiyle hareket ettik” dedi.

 

Göreve geldiklerinde MESKİ’de 11 yıllık, hantallaşmış, sorunlara anında cevap veremeyen, teknolojiyle uyum sağlayamayan eski araçların yer aldığına değinen Başkan Kocamaz, “Bunların toplam sayısı 96’ydı. Göreve geldiğimiz Nisan ayından yılsonuna kadar bunların sayısını 237’ye çıkardık. Yani daha önceki araç sayısının iki buçuk katına çıkardık. 2015 yılında 382’ye çıktı araç sayımız. 2016 yılında 472’ye ve 2017 yılında ise 535 araca çıkardık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üç buçuk yılda iş makinaları, itfaiye araçları, hizmet araçları, toplu taşıma araçları dâhil olmak üzere halkımıza dolaylı ve doğrudan hizmet evren toplamda MESKİ ile beraber 1372 aracı filomuza ekledik. Gerçekten bu bir rekor. Türkiye’de 30 Büyükşehir Belediyesi var ve bunların içerisinde iddia ediyoruz ki hiç birisi bu kadar kısa sürede bu rakama ulaşamamıştır” şeklinde konuştu.

 

“Araçlara toplamda yaklaşık 10 milyon bedel ödendi”

 

Yeni alınan araçların hangi işlerin yapılmasına kolaylık sağlayacağını ve neler olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “Bugün ki törenini yaptığımız 26 aracın alımını yaparak, halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu araçlarda 10 adedi içme suyu hatları bakım onarım araçları, 5 adet sekiz metreküplük kanal açma ve temizleme aracı, 5 adedi de on iki metreküplük kanal açma ve temizleme aracı ile 1 tanesi mobil arıza ve bakım aracı. 1 tanesi gezici laboratuvar aracı. 2 tanesi de arazi tipi kamyonet ve 2 adet panelvan araçtan oluşuyor. Bu araçlar, arızalara çok yönlü müdahale edebilme özelliği, araçların içerisinde bulunan bakım, onarım araçları sayesinde gittiği yerde bir den fazla olaya müdahale edilebilecek. Hidrolik tahrikli bakım onarım araçları sayesinde çalışanlarımızın iş güvenliği daha da arttı. Şu anda burada gördüğünüz araçlara toplamda yaklaşık 10 milyon bedel ödendi” diye belirtti.

 

MESKİ’ye teknolojiyle uyumlu yeni araçlar kazandırıldı

 

MESKİ, içinde 11 yıllık araçların olduğu, hantal, sorunlara anında cevap vermeyen teknolojiyle uyum sağlamayan araçlarına yenilerini ekledi. Göreve gelinen 2014 yılının Mart ayında teslim alınan 96 adet MESKİ araçları, 2014 yılı sonunda 237’ye, 2015 yılında 382’ye, 2016 yılında 472’ye ve 2017 yılında ise 535 araca çıkarıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi de 3 buçuk yılda iş makinaları, itfaiye araçları, hizmet araçları, toplu taşıma araçları dâhil olmak üzere, vatandaşlara dolaylı ve doğrudan hizmet eden toplamda 1371 aracı filosuna ekledi.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda töreni yapılan 26 aracın 10 adeti içme suyu hatları bakım onarım aracı, 5 adet sekiz metreküplük kanal açma ve temizleme aracı, 5 adeti 12 metreküplük kanal açma ve temizleme aracı,1 tanesi mobil arıza bakım onarım aracı, 1 tanesi gezici laboratuvar aracı, 2 tanesi arazi tipi kamyonet ve 2 adet panelvan araçlardan oluşuyor.

 

Araçlar birçok yönden avantaj sağlayacak

 

MESKİ’ye yeni kazandırılan araçlar sayesinde arızalara çok yönlü müdahale edebilme özelliği, arttırılmış iş güvenliği, ekipman, iş gücü ve zaman tasarrufu sağlanırken,  işletme ve onarım maliyetlerinde artı değer ile çevreye duyarlı gürültüsüz çalışma gibi avantajlar sağlandı. Ayrıca MESKİ’nin yeni alınan araçları özellikle ilk müdahale aracı olarak da kullanacak. 

 

Bunların yanı sıra, 3 yıl 10 ayda toplam 2334 km altyapı yatırımı gerçekleştiren MESKİ,  Mersin merkez olmak üzere tüm ilçelerde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Bu kapsamda 3 yılda 1.056 kilometre içme suyu, 460 kilometre kanalizasyon hattı ve 37 kilometre yağmursuyu hattı olmak üzere toplam 1550 kilometrelik altyapı çalışması yapıldı. 2017 yılının Ekim ayı sonu itibariyle 680 kilometre içme suyu, 88 kilometre kanalizasyon ve 16 kilometre yağmursuyu altyapı yatırımı da tamamlandı.